Początkowo chciałam przygotować makaron z serem kozim...ale dostępne sery zawierały podpuszczkę...więc postawiłam na bryndzę :)
Składniki:
- makaron ( u mnie fantazyjne sprężynki ;) ),
- 10 zielonych oliwek,
- 2 ząbki czosnku,
- kostka bryndzy,
- 2 łyżki oleju,
- dosłownie 4 łyżki śmietany,
- pieprz do smaku (soli nie potrzebujemy... ser jest wystarczająco słony)
Sposób przyrządzenia:
Makaron gotujemy wg sugestii na opakowaniu, czosnek i oliwki kroimy (można dodać całe oliwki...ale moje były wyjątkowo duże) wrzucamy na gorący olej i chwilkę smażymy. Dodajemy śmietanę i bryndzę ( świetnie się rozpuszcza - cudowny widok). Sosem polewamy ugotowany makaron.
Smacznego.
Przepis bierze udział w akcji:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz