Do przygotowania tych słodkich ciasteczek trzeba przygotować ciasto - bazę.
Składniki:
- 2 szklanki mąki,
- 1/2 szklanki cukru,
- 1 jajko,
- 50g masła,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
barwienie... "zasmaczanie" ciasteczek :)
potrzebne będą:
- przecier pomidorowy Pudliszki,
- dynia,
- szpinak
Do każdej części ciasta dodajemy po jednej łyżeczce: przecieru pomidorowego Pudliszki, przetartej dyni lub rozdrobnionego szpinaku. Ugniatamy każdy kawałek ciasta osobno i odstawiamy na 15 minut...aby odpoczęło. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Ciasto wałkujemy na grubość... 3-4 mm i za pomocą kieliszka wykrawamy okrągłe ciasteczka. Następnie układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika na 12 minut.
Smacznego. :)
Przepis bierze udział w akcji:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz